Dažnai naudojamas carbonara receptas
Mūsų šalyje yra įprasta makaronų padažą gaminti su grietinėle. Todėl ir carbonara receptas dažniausiai yra gaminamas būtent su ja. Nors iš tikrųjų į tikrą carbonarą grietinėlė nėra pilama, bet apie tai šiek tiek vėliau. Tad norint pasigaminti sočią ir skanią carbonarą jums reikės:
- Makaronų;
- Šoninės;
- Svogūnų;
- Druskos, pipirų;
- Grietinėlės;
- Kiaušinio trynio;
- Šviežių petražolių;
- Kietojo sūrio.
Vos iš šių kelių ingredientų galima pagaminti puikų ir labai skanų patiekalą. Verta žinoti ir tai, kad jis yra labai sotus, tad didelės porcijos suvalgyti tikrai nepavyks, tad prieš gaminant reikėtų apsiskaičiuoti ir nepasigaminti per daug.
Panašusturinys
Originalus carbonara receptas
Nuvykus į Italiją, vargu ar galėtumėte gauti carbonaros patiekalą su grietinėle. Originalus receptas yra būtent be jos. Jeigu norite išmėginti ir tokį receptą, jį kuo puikiausiai galite pasigaminti namuose. Praktiškai reikia lygiai tokių pat produktų, kaip ir anksčiau minėtame recepte, tik į šį variantą nėra dedama grietinėlė ir svogūnas. Kadangi čia kiaušinis nėra kaitinamas, todėl jį reikėtų tinkamai apdirbti, kad jis būtų valgomas. Carbonaros padažas gaminamas taip: smulkiai reikėtų sutarkuoti sūrį ir į jį įmušti kiaušinio trynius. Visą masę atskirai sumaišyti. Kuomet makaronų vanduo jau yra užviręs ir jų virimo laikas yra link pabaigos, kelis samčius verdančio vandens reikėtų pilti į sūrio ir kiaušinio masę. Taip kiaušinis bus nuplikomas ir tinkamas valgyti. Šio mišinio konsistencija turėtų būti panaši kaip grietinės, kad makaronai lengvai apsiveltų. Aišku, prieš tai turite pakepinti šoninę ir išvirti makaronus ir juos sumaišyti į vientisą masę.
Kokius makaronus naudoti carbonaros receptui?
Kadangi makaronų formų yra pačių įvairiausių, tad turbūt ne vienam iškyla klausimas, kokius geriau rinktis. Nėra nustatytos taisyklės, kad būtent carbonaros receptui reikėtų rinktis tam tikros rūšies. Kuo puikiausiai galite rinktis savo nuožiūra. Tačiau originaliame recepte nurodyta, kad tokiam patiekalui reikėtų naudoti spageti makaronus. Bet kaip ir minėjome, tai nėra taisyklė, kurios privaloma laikytis, nes pakeitus juos į kitą formą, tikrai skonis nuo to nepasikeis.
Komentuoti